Wil je leren paardrijden?

Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar hebben wij een groep mini leaders. In deze groep leer je de beginselen van het ponyrijden en ook de basiskennis over paarden en pony’s. We behandelen onder andere het gedrag van een paard, de omgang met een paard, het harnachement, juiste stalklimaat en meer. Alles om ervoor te zorgen dat je weet hoe je veilig en verantwoord met onze dieren kunt omgaan.

Mini leaders: voor kinderen tussen 6 en 8 jaar
In de mini leaders maak je spelenderwijs kennis met pony’s en leer je hoe je ermee moet omgaan. De mini leaders zijn tevens een goede voorbereiding om een Young Leader te worden. Dit programma wordt via de KNHS aangeboden en is bedoeld om de jeugd vanaf 8 jaar te leren hoe je elkaar kunt helpen, om toewijding te ontwikkelen en plichtsbesef te kweken. De coaches zijn geschoold door de KNHS en NOC NSF.

De mini leaders zijn elke woensdag van 13.30 uur – 15.00 uur op het ruitersportcentrum onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice. De ene week ga je alles leren over de pony en zijn leefomgeving. Je gaat elkaar leren helpen met onder andere poetsen, wandelen, stal schoonmaken, spullen onderhouden. Je leert ook wat een pony eet, hoeveel hij drinkt en hoe je veilig met een pony kunt omgaan.
De andere week ga je rijden, en je helpt de anderen bij het rijden. Sommigen vinden het nog spannend op de rug van een pony en worden vastgehouden. Ook dat ga je leren, zodat we met elkaar het paardrijden gezellig en vertrouwd maken voor elke ruiter. De ene ruiter heeft hier meer tijd voor nodig als de ander.
De kosten voor de mini leaders: € 51,00 per maand. De mini leaders gaan 1 maart 2019 van start. Aanmelden kan via mail: willemshof@planet.nl en bij Jacoline of Wendy.
(06-53898715)

Vanaf 8 jaar kun je doorstromen naar de Young Leaders of de reguliere lessen. Een combinatie is ook mogelijk.
De Young Leaders gaan aan de slag met onderwerpen als: stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, veiligheid op het terrein en nog veel meer. In deze opleiding wordt niet gereden (tenzij je een combinatie met de reguliere lessen hebt), en is dus ook heel geschikt voor degenen die meer willen weten en doen met paarden, maar niet willen (of kunnen/mogen) rijden.
Deze lessen worden gegeven op woensdag van 13.30- 14.00 uur.
De kosten van Young leaders is 45,00 euro per maand extra naast het lestarief.
Meer informatie over de Young Leaders op: www.knhs.nl > Young Leaders Program