Ruitersport lessen

Er zijn voor jong en oud lessen. Je gaat een kwartaal abonnement aan, die wordt in gedeeltes per maand geïncasseerd. Wanneer je je bij ons inschrijft, wordt je lid van de FNRS en ontvang je, je eigen persoonlijke ruiterpaspoort. Zie voor meer informatie over het ruiterpaspoort op www.ruiterpaspoort.nl.

Vanaf 01-09-2021 rijdt de jeugd tot aan de middelbare school 2x per week 45 min.  Tot 12 jaar ontvang je het Bixie &Friens paspoort. We hanteren een meetmoment per kwartaal, oa. Poetsdiploma, 1e rijtoetsen etc.      https://www.bixiekids.nl/ 

Vanaf +/- 12 jaar kunnen ze over naar de uurslessen.

In onze lessen komen diverse takken van de paardensport aan bod: dressuur, carrousel, vaardigheid, theorie, gymnastiek. Er zijn naast de gewone lessen, ook springlessen op alle niveau’s. Ook zijn er carrousellessen en kan je een buitenrit maken (mits je een bepaald niveau hebt). Iedereen die bij ons lest, kan meedoen met een theorie/praktijk les. Hierin leer je meer over paard en welzijn, de verzorging, onderhoud en alles wat met paarden te maken heeft.

Privélessen zijn af te spreken met de instructie op een voor U en ons geschikte tijd.

Gevorderden

Als je al kunt paardrijden en je wilt bij ons op les, kan je eerst een proefles nemen om te kijken of het je hier bevalt. Je rijdt dan een uur in een les mee. Na de proefles, kan je als je wilt blijven rijden bij ons, je gelijk inschrijven.

Volwassenen

Ben je volwassen en heb je nog nooit op een paard gezeten, maar lijkt je dat wel wat? Dan kan je ook een proefles nemen. Je krijgt dan een half uur privé-les en je wordt zonodig vastgehouden. Na de proefles, als je besluit door te gaan, bepaal je samen met de instructrice of en zo ja, hoeveel privé-lessen er nog gereden moeten worden alvorens de les in te gaan.

Voor Volwassenen zijn er op diverse dagen de mogelijkheid om een uur te rijden.  Let wel we rijden op sportpaarden.

Kinderen vanaf 6 jaar

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar geldt het jeugdtarief.

Voor kinderen onder de 6 jaar :  u kunt als u zelf ervaring heeft, met uw kind een ritje op een kleine pony maken van maximaal een half uur. Dit kost €6,00, waarbij u zelf de pony dient vast te houden. Zo kunnen ook de hele kleintjes op een leuke en verantwoorde manier kennis maken met de bewegingen van een pony.

Springlessen,  Je krijgt dan de ene week dressuurles en de andere week springles. Dit omdat dressuur de basis is om een goede springruiter te worden!

Carrousellessen, op maandag  zijn onze carrousellessen. Dit zijn groepen met 12 of 16 ruiters, die met z’n allen figuren rijden. Dit moet dan allemaal gelijk gaan en de paarden moeten heel dicht naast elkaar lopen.

Buitenritten, er worden buitenritten georganiseerd. Zie linkermenu

Privelessen, deze kunnen per persoon worden afgesproken in de kantine. Voor de tarieven, zie manege tarieven. De privelessen kunnen ook drie kwartier duren, daarvoor moet je even aan je instructrice vragen wat mogelijk is.

Inhaallessen, Sinds 2000 zijn we gestopt met het inhalen van lessen. Iedereen mag altijd met een ruiter ongeacht leeftijd, niveau ruilen. Dit gaat buiten ons om. Wel willen we weten als je geruild heb zodat we de ruiter op het juiste paard of pony indelen. Er zijn uitzonderingen. Iemand die een continu of een onregelmatig rooster heeft en dan sommige weken niet kan mag dit van te voren omzetten naar een andere dag, Iemand die langdurig ziek is, denk daarbij aan bv breuk, of ontsteking.

Vakantie: Een kwartaal bestaat uit 12 lessen. In het eerste en tweede kwartaal worden er 13 gereden, de 2 extra lessen sparen we zo op om in de bouwvakvakantie met de 13e les van het derde kwartaal de paarden 3 weken vakantie te geven. In het 4e kwartaal rijden  we niet tussen kerst en oud en nieuw.  Er is dan vaak veel vuurwerk. wel zijn er in deze week nog extra activiteiten.

Opzeggen lidmaatschap: 

bijlage voorwaarde reglement

U kunt de lessen alleen schriftelijk per post, minimaal 1 maand voor aanvang van een nieuw kwartaal opzeggen.

Voor 1 maart opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf april en dat de laatste les in maart niet wordt gereden.

Voor 1 juni opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf juli en dat de laatste twee lessen in juni niet worden gereden.

Voor 1 september opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf oktober en de laatste les in september wordt wel gereden.

Voor 1 december opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf januari en dat de laatste les in december niet wordt gereden.

Lesrooster: 

Privélessen zijn mogelijk op afspraak.

Maandag

 Kids

carrousel pony’s

 carrousel paarden volwassene

—————————————————————————————

Dinsdag

    Kids

                                                                  Jeugd

volwassenen

————————————————————————————–

Woensdag

 Kids middag

 ————————————————————————————–

 Donderdag

   kids

  Carrousel/spring kids

 Spring jeugd/volwassenen

  / sportklas/ spring

————————————————————————————-

 Vrijdag

  kids

  sportklas

  volwassenen

————————————————————————————-

 Zaterdag

  volwassenen

  jeugd

  kids

  jeugd

13.30 uur Kinderfeestjes op afspraak