Ruitersport lessen

Er zijn voor jong en oud lessen. Je gaat een kwartaal abonnement aan, die wordt in gedeeltes per maand geïncasseerd. Wanneer je je bij ons inschrijft, wordt je lid van de FNRS en ontvang je, je eigen persoonlijke ruiterpaspoort. Zie voor meer informatie over het ruiterpaspoort op www.ruiterpaspoort.nl.

Er is weer plaats in de groepslessen voor de beginnende ruiter vanaf 6 tot 12 jaar en voor de gevorderde ruiter vanaf 6 jaar tot …….

Interesse of aanmelden? Stuur zo snel mogelijk een mail.  praathuis2018@gmail.com

       Beginnende ruiters

       Gevorderde ruiters

         Grondwerklessen

Bixie lessen tot 12 jaar.

In deze lessen komen diverse takken van de paardensport aan bod: dressuur, carrousel, vaardigheid, theorie, gymnastiek. Er zijn naast de gewone lessen, ook springlessen op alle niveau’s. Ook zijn er carrousellessen en kan je een buitenrit maken (mits je een bepaald niveau hebt). Iedereen die bij ons lest, kan meedoen met een theorie/praktijk les. Hierin leer je meer over paard en welzijn, de verzorging, onderhoud en alles wat met paarden te maken heeft.

Gevorderden

Als je al kunt paardrijden en je wilt bij ons op les, kan je eerst een proefles nemen om te kijken of het je hier bevalt. Je rijdt dan in een les mee. Na de proefles, kan je als je wilt blijven rijden bij ons, je gelijk inschrijven.

Volwassenen

Voor Volwassenen zijn er op diverse dagen de mogelijkheid om een uur te rijden.  Let wel we rijden op sportpaarden.

Voor kinderen onder de 6 jaar :  u kunt als u zelf ervaring heeft, met uw kind een ritje op een kleine pony maken van maximaal een half uur, waarbij u zelf de pony dient vast te houden. Zo kunnen ook de hele kleintjes op een leuke en verantwoorde manier kennis maken met de bewegingen van een pony.

Springlessen,  Je krijgt dan de ene week dressuurles en de andere week springles. Dit omdat dressuur de basis is om een goede springruiter te worden!

Carrousellessen, op maandag  zijn onze carrousellessen. Dit zijn groepen met 12 of 16 ruiters, die met z’n allen figuren rijden. Dit moet dan allemaal gelijk gaan en de paarden moeten heel dicht naast elkaar lopen.

Buitenritten, er worden buitenritten georganiseerd alleen voor leden. Zie linkermenu

Privélessen, deze kunnen per persoon worden afgesproken in de kantine uitsluitend voor leden. Voor de tarieven, zie manege tarieven. De privélessen kunnen ook drie kwartier duren, daarvoor moet je even aan je instructrice vragen wat mogelijk is.

Inhaallessen, Sinds 2000 zijn we gestopt met het inhalen van lessen. Iedereen mag altijd met een ruiter die lid is ongeacht leeftijd, niveau ruilen. Dit gaat buiten ons om. Wel willen we weten als je geruild heb zodat we de ruiter op het juiste paard of pony indelen. Er zijn uitzonderingen. Iemand die een continu of een onregelmatig rooster heeft en dan sommige weken niet kan mag dit van te voren omzetten naar een andere dag, Iemand die langdurig ziek is, denk daarbij aan bv breuk, of ontsteking.

Vakantie: Een kwartaal bestaat uit 12 lessen. In het eerste en tweede kwartaal worden er 13 gereden, de 2 extra lessen sparen we zo op om in de bouwvakvakantie met de 13e les van het derde kwartaal de paarden 3 weken vakantie te geven. In het 4e kwartaal rijden  we niet tussen kerst en oud en nieuw.  Er is dan vaak veel vuurwerk. wel zijn er in deze week nog extra activiteiten.

Opzeggen lidmaatschap: 

bijlage voorwaarde reglement

U kunt de lessen alleen schriftelijk per post, minimaal 1 maand voor aanvang van een nieuw kwartaal opzeggen.

Voor 1 maart opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf april en dat de laatste les in maart niet wordt gereden.

Voor 1 juni opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf juli en dat de laatste twee lessen in juni niet worden gereden.

Voor 1 september opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf oktober en de laatste les in september wordt wel gereden.

Voor 1 december opzeggen: betekend dat de betaling stopt vanaf januari en dat de laatste les in december niet wordt gereden.

Lesrooster: 

Privélessen zijn mogelijk op afspraak.

Maandag

  carrousel pony’s

                                                                             volwassenen

volwassenen

 ————————————————————-

Dinsdag

 Jeugd

Jeugd

volwassenen

————————————————————————————–

Woensdag

Jeugd middag

                                                                       Sportklas vrijrijden

 ————————————————————————————–

 Donderdag

   Jeugd

  Carrousel/spring jeugd

 Spring jeugd/volwassenen

  / sportklas/ spring

————————————————————————————-

 Vrijdag

Jeugd

Jeugd

  sportklas

  volwassenen

————————————————————————————-

 Zaterdag

  volwassenen

  jeugd

                                                                                 jeugd

13.30 uur Kinderfeestjes op afspraak